WAT IS MINI TOP COVER?

DE BESTE DEKKING VOOR JE MINI.

Speciaal voor nieuwe en gebruikte MINI’s is er de MINI Top Cover verzekering. Daarmee is je MINI zo compleet verzekerd tegen schade en diefstal, dat je alleen met privéchauffeur misschien nog zorgelozer zou kunnen rijden. Je profiteert van verschillende voordelen, waaronder een uitgebreide dekking en herstel door je eigen MINI dealer bij schade.

DE VOORDELEN VAN MINI TOP COVER.

MINI TOP COVER PER KILOMETER.

Voor nieuwe MINI modellen (vanaf productiedatum maart 2019) heb je de keuze om per kilometer te betalen. Je krijgt dan korting op je premie en bent altijd goedkoper uit dan bij een MINI Top Cover verzekering zonder betalen per kilometer. Iedere maand wordt je kilometerstand automatisch opgehaald via MINI Connecteden ontvang je een overzicht van de gereden kilometers. Rij je minder kilometers dan je gekozen kilometerbundel (met een minimum van 5.000 kilometer per jaar), dan wordt de teveel betaalde premie aan het einde van de looptijd aan je terugbetaald. 

Rij je meer kilometers dan je gekozen bundel? Dan wordt de te weinig betaalde premie aan het einde van de looptijd geïncasseerd van je rekening. Heb je gekozen voor de bundel ‘onbeperkt (>25.000 km)’ of rij je meer dan 25.000 kilometer per jaar, dan zijn de extra gereden kilometers gratis.

MINI Top Cover van MINI Financial Services wordt uitgevoerd door onze partner Allianz. Bereken je premie online middels onderstaande button direct bij onze partner. Je wordt dan doorverwezen naar een externe website.

TOTAL LOSS OF DIEFSTAL.

MINI Top Cover heeft een unieke nieuwwaarde- of aanschafwaardevergoeding wanneer je MINI total loss of gestolen wordt. Veel verzekeraars hanteren namelijk een maximale cataloguswaarde voor de nieuwwaarde- of aanschafwaardevergoeding. Met de MINI Top Cover verzekering geldt deze beperking niet. De vergoeding die je ontvangt bij total loss of diefstal is bij ons dus niet afhankelijk van de waarde van je MINI, maar bijvoorbeeld wel van de gekozen dekking en de leeftijd van je MINI op het moment van aanschaf. De aanschafwaarderegeling geldt ook als je MINI geïmporteerd is door een MINI dealer.

Of je de nieuwwaarde of aanschafwaarde van je MINI vergoed krijgt bij total loss of diefstal is afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder leggen wij de voorwaarden aan je uit.

 • Je ontvangt de nieuwwaarde van je MINI als je voldoet aan onderstaande voorwaarden:

  -    Je hebt een Volledig Casco dekking
  -    De MINI is nieuw gekocht
  -    De MINI was nieuw bij eerste afgifte van het Nederlandse kentekenbewijs
  -    De MINI was jonger dan 36 maanden toen de schade of diefstal plaatsvond
  -    Bij diefstal of total loss schaf je een nieuwe vergelijkbare MINI aan bij een officiële MINI dealer

  De nieuwwaarde is de adviesprijs voor Nederland, die op de officiële prijslijst staat. Heb je ook verwijderingsbijdrage en BPM betaald? Dan tellen we deze bedragen op bij de nieuwprijs.

 • Je ontvangt de aanschafwaarde van je MINI als je voldoet aan onderstaande voorwaarden:
  -    Je hebt een Volledig Casco dekking
  -    De MINI is op het moment van aankoop jonger dan 6 jaar
  -    De schade of diefstal vond plaats binnen 36 maanden na levering

 • Je ontvangt de aanschafwaarde van je MINI als je voldoet aan onderstaande voorwaarden:
  -    Je hebt een Volledig Casco dekking
  -    De MINI is op het moment van aankoop ouder dan 6 jaar, maar jonger dan 8 jaar
  -    De schade of diefstal vond plaats binnen 12 maanden na levering

 • Je ontvangt de dagwaarde (waarde van je MINI vlak voor de schade).

AANVULLENDE VERZEKERINGEN.

Wil je jezelf echt helemaal nergens meer druk om maken? Breid dan je dekking uit met één of meerdere van onze aanvullende verzekeringen. Je hebt in het verkeer helaas niet alles zelf in de hand. Maar je kan wél zorgen dat mocht er een keer iets gebeuren, je de nasleep zo goed mogelijk geregeld hebt.

Scroll naar beneden voor meer informatie over onze aanvullende verzekeringen.

3 verzekeringsvormen.

ONGEVAL.

Met de ongevallenverzekering voor inzittenden wordt een vooraf vastgesteld bedrag uitgekeerd aan de inzittenden als zij door een ongeval invalide raken of aan de nabestaanden bij overlijden. De hoogte van de uitkering is niet gekoppeld aan de werkelijke schade of kosten. Het bedrag bij overlijden bedraagt €12.500 en bij invaliditeit maximaal €25.000.

SCHADE INZITTENDEN.

Bij deze verzekering betalen wij de werkelijke kosten van de persoonlijke schade die u of uw passagiers oplopen bij een verkeersongeval. Het gaat dan bijvoorbeeld om kosten door blijvende invaliditeit, arbeidsongeschiktheid of overlijden. Maar ook om verlies van inkomsten, smartengeld en schade aan persoonlijke bezittingen. Het maakt niet uit wie schuld heeft. Het maximale bedrag dat wij betalen is €1.000.000,- per gebeurtenis.

RECHTSBIJSTAND.

Raak je buiten je schuld betrokken bij een ongeval? Dan moet je persoonlijke schade zelf terugvragen aan de tegenpartij. Dat kan erg lastig zijn. Heb je gekozen voor de Rechtsbijstandverzekering? Dan nemen onze deskundigen dit van je over. Zo nodig schakelen wij een advocaat in. Wij betalen alle kosten, ook de rechtskosten bij bepaalde strafzaken. Deze verzekering geldt ook voor je passagiers. Heb je WA + Beperkt Casco of Volledig Casco? Dan helpen wij je met het verhalen van uw letselschade,

WAT ER WORDT VERGOED.