DURF JIJ HET AAN?

Het is nog even wachten, maar naar verwachting zullen er aankomend jaar al verschillende MINI modellen verschijnen met een volledig vegan interieur, zonder dat u het verschil merkt. 

Elke dag werkt de BMW Group aan oplossingen om nog zuiniger en milieuvriendelijker te produceren en te rijden, om uiteindelijk zo de CO2-uitstoot over de gehele levenscyclus tot een minimum te beperken. Eén van de nieuwe manieren waarop zowel BMW en MINI hier op korte termijn een aanzienlijke bijdrage aan zullen leveren, is door de vervanging van grondstoffen en dierlijke materialen in hun interieurproductie, door volledig veganistische materialen.

"Met een stuurwiel dat is bekleed met een hoogwaardig, veganistisch oppervlaktemateriaal voldoen we aan de wensen van onze klanten die geen compromissen willen sluiten op het gebied van uiterlijk, gevoel en functionaliteit. Het innovatieve materiaal is bestand tegen slijtage door wrijving, transpiratie en vocht en biedt alle gewenste eigenschappen van leer.’’  - Uwe Köhler, Head of Development Body, Exterior Trim, lnterior bij BMW Group.

MINIMALISM. VOOR MINDER DOEN WE HET.

Al langere tijd is BMW Group bezig met het aanbieden van verschillende stoffen alternatieven voor leer. Echter is het nu pas voor het eerst dat er een geschikte duurzame oplossing is gevonden voor de belangrijkste interface tussen de bestuurder en zijn/haar MINI: het stuur oppervlak. 

Het feit dat er nu een hoge kwaliteit oplossing is gekomen voor leervrije oppervlakken, zal zorgen voor een toekomstige vermindering van de CO2-uitstoot van ongeveer 85%. Zo draagt BMW Group bij aan een duurzamere productie, zonder de premium mobiliteit te verliezen die u van haar gewend bent.

Naar verwachting zult u de eerste MINI modellen met een volledig veganistisch interieur kunnen bekijken, voelen en ervaren vanaf 2023.