ONTDEK DE HYBRIDE SUV VAN MINI.

Elektrische mobiliteit heeft de toekomst, dat lezen we overal. De aandacht gaat vaak uit naar volledig elektrische voertuigen, niet in de laatste plaats omdat deze modellen in de afgelopen jaren extra werden beloond met een aantrekkelijk bijtellingstarief. Echter, óók de vraag naar hybride modellen groeit in hoog tempo op de Nederlandse automarkt. 

Een Plug-in Hybride is ideaal voor wie maximale flexibiliteit wenst: enerzijds elektrische aandrijving voor de dagelijkse ritten, voordelig en duurzaam woon-werkverkeer. Anderzijds bieden de Plug-in Hybride modellen maximale actieradius en flexibiliteit voor de lange afstand, bijvoorbeeld voor gezinsuitjes in het weekend.

Doordat een hybride aangedreven voertuig een veel lagere uitstoot genereert, wordt dit product met een veel aantrekkelijkere BPM belast, wat resulteert in een lagere aanschafprijs. Opladen levert anno 2021 ook zo haar voordelen op: bestuurders van een Plug-in Hybride mogen veelal vooraan parkeren op parkeerplaatsen voor elektrische auto’s.

De MINI Countryman Plug-In Hybride is anders dan alle andere hybride SUV’s. Hij is namelijk perfect voor als je graag binnen de lijnen rijdt, maar ook af en toe buiten de gebaande paden gaat. En natuurlijk, zoals je van MINI gewend bent, uitgerust met innovatieve features, stoer design en dat iconische go-kart gevoel. Ontdek hoe het is om elektrisch te rijden in de SUV van MINI.

IMG_0474-2.jpg

ONTDEK DE HYBRIDE SUV VAN MINI.

De accu in de nieuwe MINI Cooper SE Countryman ALL4 is de perfecte allrounder voor stad en platteland voorziet in een puur elektrische optie – wat betekent dat je lokaal van uitstootvrije mobiliteit kunt genieten. Dat betekent ook dat je je dagelijkse gebruikskosten flink kunt reduceren. Je krijgt bovendien korting op je motorrijtuigenbelasting.

JE RIJDT AL EEN MINI COOPER SE COUNTRYMAN ALL4 VANAF €41.766,-
mini-countryman-gelaagd-PHEV.png
IMG_0523.jpg
IMG_0517.jpg
IMG_0520.jpg
IMG_0514.jpg
IMG_0530-2.jpg

MINI COOPER SE COUNTRYMAN ALL4 - VIERWIELAANDRIJVING. ALTIJD.

LAAD JE MINI HYBRIDE THUIS OP.

Je kunt je MINI Cooper SE Countryman ALL4 eenvoudig en comfortabel opladen met een standaard 230 volt stopcontact thuis (SchuKo). Het is de goedkoopste manier om je MINI op te laden – en na 5 uur is hij volledig opgeladen. Er zijn geen complexe installaties of extra's noodzakelijk. Je MINI wordt geleverd met een eenfase (level 1) oplaadkabel voor eenvoudig thuis opladen.

LAAD JE MINI HYBRIDE BUITEN.

Je kunt je ontspannen; of je nu een weekend weggaat of in een andere plaats op familiebezoek gaat. Je kunt genieten van de rit. En maak je je zorgen over de actieradius? Er komen er dag laadpunten bij, bovenop de bijna 60.000 die er al zijn. Daarnaast heeft de MINI Cooper SE Countryman ALL4 een totale actieradius van wel 500 km – er is dus geen plek waar de MINI Cooper SE Countryman ALL4 je niet naar toe kan brengen. Neem contact op met je MINI dealer voor meer informatie. 

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER MINI PLUG-IN HYBRIDE.

  • De bestuurder van een Plug-in Hybride profiteert van onder meer een vrijwel geruisloze rijbeleving in de puur elektrische modus en van extra vermogen dankzij de elektromotor.

    Veel bezitters van een Plug-in Hybride kunnen nu al het merendeel van hun ritten volledig elektrisch afleggen. Want meestal zijn de dagelijkse ritten niet langer dan 50 kilometer. Afhankelijk van het stroomtarief dat iemand betaalt, zijn nu al aanzienlijke besparingen te boeken ten opzichte van een conventionele auto. De comfortabele actieradius van een Plug-in Hybride hoeft niet te worden opgeofferd: bij onvoldoende acculading of -capaciteit wordt automatisch de verbrandingsmotor ingeschakeld.

    Deze categorie auto’s profiteert ook financieel met belastingvoordeel zoals lagere BPM en halftarief voor de Motorrijtuigenbelasting (t/m 2024), vanwege de lagere CO2 emissie.

  • Een belangrijke externe factor die van invloed is op de prestaties van een accu is de buitentemperatuur. Je kent het al van de batterij van jouw smartphone: bij lage temperaturen nemen de prestaties af. Daarom is het vooral in de winter belangrijk om de MINI tijdens het opladen te ‘voorconditioneren', ofwel de batterij en het interieur te verwarmen. Of in de zomer juist te koelen. Zo bespaart u niet alleen energie tijdens de rit, maar heeft de batterij bij vertrek ook al de optimale temperatuur waardoor hij efficiënter werkt. Bovendien minimaliseren geoptimaliseerde werkingsstrategieën in jouw MINI zo veel mogelijk de invloed van temperatuur. 

    Wist je dit al: de opslagcapaciteit geeft ook een idee van de actieradius. De actieradius wordt behalve door de temperatuur ook door energieverbruikers als de airconditioning, belading en belasting van de auto en jouw rijstijl beïnvloed.

  • Als je jouw MINI bijvoorbeeld tijdens de vakantie langere tijd niet gebruikt, laad je hem zo mogelijk op tot een laadstatus van 30-50%. Verder moet de auto bij langdurige stilstand niet aan de lader zijn gekoppeld.

  • Een Plug-in Hybride kan aan een stopcontact, een Wallbox en een openbare laadpaal worden opgeladen. De maximale efficiëntie van een Plug-in Hybride wordt bereikt bij een volledig opgeladen batterij, dus moet thuis of op het werk een oplaadmogelijkheid aanwezig zijn. Laad jouw Plug-in Hybride zo vaak mogelijk op, om zo de elektrische aandrijving ten volle te benutten.


MINI Cooper SE Countryman ALL4: Officieel brandstofverbruik (gecombineerd): 2,0 – 1,7 l/100 km; Officiële CO2-uitstoot (gecombineerd): 45 – 40 g/km; Officieel energieverbruik (gecombineerd): 14,0 – 13,1 kWh/100 km (NEFZ / NEFD). Afhankelijk van de omgevingsomstandigheden wordt een tijdelijke piek van het verbrandingsmotorvermogen geleverd, die ongeveer 10% boven het nominale vermogen kan liggen. De duur van de piekprestaties neemt toe met een dalende omgevingstemperatuur (ca. 5 s bij + 25° C, ca. 40 s bij -20°C).